Det här är en testversion av tjänsten invånarinitiativ.fi. För att få e-postmeddelandena som skickas från tjänsten ska du ge din aktuella e-postadress. Initiativen som skapas i tjänsten och andra uppgifter som matas in raderas regelbundet utan någon särskild anmälning. Initiativen skickas inte till kommunerna. Skicka dina kommentarer om testversionen till kuntalaisaloite@gov.fi

Koirankakka-aloite

Nokia Invånarinitiativ
De olika faserna i att skicka ett invånarinitiativ
Skickad till kommunen 
11.9.2013

Initiativets innehåll

Nokian Taka-Lauttalassa asuu monta koiraihmistä.

Koirat tuovat mukanaan hyvää oloa, sillä koirat eivät ihmisistä poiketen vierasta toisiaan vaan haluavat tutustua toisiinsa aina. Samalla ihmiset tutustuvat toisiinsa ja löytävät useimmiten yhteistä jutun juurta. Näin tulee hyvän päivän tuttuja ja sosiaalisuus sekä yhteisöllisyys kasvaa.

Koirat aiheuttavat myös pahaa oloa, sillä keväisin lumen alta paljastuvat jätökset aiheuttavat mielipahaa olemuksellaan ja hajullaan. Paikallislehtien yleisönosastot vaativat sakottamista ja veroa, jottei kaikkien tarvitse kärsiä toisten harrastuksesta.

Taka-Lauttalassa on useassa kiinteistössä Koirankakkaroskis-tarra. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen omistajat ovat vapaaehtoisesti ilmoittaneet, että meidän roskikseen saa laittaa koirankakan, jos se on pussiin tiiviisti suljettu. Tämä taas on mielestäni johtanut siihen, että sivukadut ovat siistiytyneet huomattavasti.

Taka-Lauttalankatua tämä ei ole kuitekaan siistinyt. Kun meitä on kuitenkin moneen junaan, osa kerää kakat paikasta huolimatta ja osa ei. Ehdotankin, että kaupunki sijoittaa Taka-Lauttalankadulle säännöllisin väliajoin roska-astioita, joihin koirankakat voisi kerätä. Näin kokoomatienkin ympäristö saataisiin pysymään siistinä.

Muistetaan myös esimerkin voima, alueella asuu paljon pikkulapsia, joihin voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään.

Ansvarsperson

Ansvarspersonernas uppgifter raderas efter ett år från att initiativet har lämnats till kommunen.

Beställ meddelande

Eri tiloissa olevia valmiita testialoitteita pääset luomaan täältä: Testidatan generointi