Tämä on kuntalaisaloitepalvelun testiversio. Palvelu lähettää sinulle sähköposteja, joten annathan toimivan sähköpostiosoitteesi. Testipalvelussa tehdyt aloitteet ja muut tiedot poistetaan säännöllisesti ilman erillistä ilmoitusta, eivätkä aloitteet välity kunnalle.
Anna palautetta testipalvelusta kuntalaisaloite@gov.fi

Koirankakka-aloite

Nokia Kuntalaisaloite
Kuntalaisaloitteen lähettämisen vaiheet
Lähetetty kuntaan 
11.9.2013

Aloitteen sisältö

Nokian Taka-Lauttalassa asuu monta koiraihmistä.

Koirat tuovat mukanaan hyvää oloa, sillä koirat eivät ihmisistä poiketen vierasta toisiaan vaan haluavat tutustua toisiinsa aina. Samalla ihmiset tutustuvat toisiinsa ja löytävät useimmiten yhteistä jutun juurta. Näin tulee hyvän päivän tuttuja ja sosiaalisuus sekä yhteisöllisyys kasvaa.

Koirat aiheuttavat myös pahaa oloa, sillä keväisin lumen alta paljastuvat jätökset aiheuttavat mielipahaa olemuksellaan ja hajullaan. Paikallislehtien yleisönosastot vaativat sakottamista ja veroa, jottei kaikkien tarvitse kärsiä toisten harrastuksesta.

Taka-Lauttalassa on useassa kiinteistössä Koirankakkaroskis-tarra. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen omistajat ovat vapaaehtoisesti ilmoittaneet, että meidän roskikseen saa laittaa koirankakan, jos se on pussiin tiiviisti suljettu. Tämä taas on mielestäni johtanut siihen, että sivukadut ovat siistiytyneet huomattavasti.

Taka-Lauttalankatua tämä ei ole kuitekaan siistinyt. Kun meitä on kuitenkin moneen junaan, osa kerää kakat paikasta huolimatta ja osa ei. Ehdotankin, että kaupunki sijoittaa Taka-Lauttalankadulle säännöllisin väliajoin roska-astioita, joihin koirankakat voisi kerätä. Näin kokoomatienkin ympäristö saataisiin pysymään siistinä.

Muistetaan myös esimerkin voima, alueella asuu paljon pikkulapsia, joihin voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Tilaa sähköpostitiedotteet

Eri tiloissa olevia valmiita testialoitteita pääset luomaan täältä: Testidatan generointi